otrdiena, 2014. gada 22. aprīlis

Grafika, zīmējumi un senā mūzika

    Pavasarī, kad mostas daba mums apkārt, Kabiles bibliotēka piedāvā iespēju baudīt mākslu visdažādākajām gaumēm. Vienviet skatāma profesionāla mākslinieka un bērnu radītie darbi.
    Bibliotēkā apskatāma mākslinieces Ivetas Fogeles grafika oforta tehnikā, kas guvusi atzinību vairākās pasaules valstīs. Šobrīd māksliniece Kabiles pamatskolā pasniedz vizuālo mākslu un vada zīmēšanas pulciņu, kur tapušie bērnu darbi redzami arī bibliotēkā.
      Tikšanās laikā, māksliniece iepazīstināja ar sarežģīto grafikas tapšanas tehniku, kā arī sniedza muzikālu baudījumu. Klātesošie varēja ieklausīties divos no senākajiem austrumu mūzikas instrumentiem- dziedošajos zvaniņos un bļodā. Šie trauki rada unikālas un neatkārtojamas skaņas, kas dziedinoši iedarbojoties uz cilvēka dvēseli un ķermeni. Bļoda ir darināta no vismaz septiņiem elementiem un tās skaņa līdzinās baznīcas zvana skaņai. Tibetieši tic, ka tie cilvēki, kas dzird Tibetas dziedošo trauku skaņas, nenonāk ellē. Nobeigumā katrs pats varēja novērtēt zvaniņu un bļodas svaru un skaņu. 
        Izstādes skatāmas līdz maija beigām.

Nav komentāru: