otrdiena, 2017. gada 14. novembris

Turlavas bibliotēkā "Piedzīvojumi Asprātīšu salā"

Ziemeļvalstu nedēļa 2017 
Turlavas bibliotēkā

Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa ir projekts, ko Ziemeļvalstīs administrē Biedrības Norden asociācija, Latvijā - Ziemeļu Ministru padomes birojs sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru un biedrību Norden Latvijā. 
Ziemeļvalstīs projekts norisināsies jau 21. reizi, Latvijā  - 20. reizi. 
Nedēļa notiek no 13. - 19. novembrim. Nedēļas galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana. Nedēļas laikā bibliotēkās notiek lasījumi un citi pasākumi.
Gada vistumšākajā laikā publiskajās un skolu bibliotēkās Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs vienlaicīgi tiek iedegtas sveces un lasīta kopīgi izvēlēta grāmata.   

 Rīta stunda Turlavas bibliotēkā pašiem mazākajiem lasītājiem notiks 14. novembrī. Zīmīgi, ka zviedru rakstniecei Astridai Lindgrēnei šajā dienā aprit 110 gadu. Viņas literāro varoni Pepiju pazīst gan lieli, gan mazi lasītāji visā pasaulē.

Turlavas skolas 1. - 4.klašu skolēnus iepriecinās piedzīvojumi Asprātīšu salā, kurā notiek neiedomājamas lietas. Salā dzīvo un savā motociklā visiem palīgā dodas dakteris suņuks Do un viņa palīdze Līzbete.

  
Foto šeit 




Salu, kurā notika piedzīvojumi citas aiz cita Gergeja Kisa grāmatā "Dakteris steidzas palīgā!", esot notikuši Pasaku salā, tā bērni vienojās  

Nav komentāru: