trešdiena, 2017. gada 4. janvāris

Gada pēdējais ceturksnis - notikumiem bagāts

Rudens un ziemas sākuma periods Padures bibliotēkai bijis notikumiem bagāts. Septembrī mazākie lasītāji apmeklēja Dzejas dienu pasākumus Kuldīgā - "Trakie burti", bet lielākie bērni varēja klātienē iepazītie ar dzejnieci Ievu Samausku. Savukārt novembrī ar skolēniem tikās mūsu novadniece - rakstniece Dace Priede, bet decembrī Padures sākumskolā notika īpaši radošs pasākums, kuru vadīja Inga Brūvere no Kuldīgas Bērnu Literatūras Centra.

Novembrī  Padures bibliotēka iesaistījās biedrības "Padure" rīkotajā pasākumā, kurš bija veltīts Latvijai. Gatavojām grāmatzīmes ar latvju rakstu ornamentiem. Adventes laikā bibliotēkā viesojās dziedošā Krastiņu ģimene no Rīgas ar sirsnīgu Ziemassvētku ieskaņas koncertu, bet gada nogalē bērniem tika sarīkots pārgājiens uz mežu.
Gada pēdējā ceturksnī bibliotēkā tika izvietotas dažādas izstādes
 kuru autori ir paši padurnieki. Savus jaunākos darbus izrādīja Padures audējas un keramiķe Dzidra Striguna . Savukārt Padures sākumskolas pirmsskolas izglītības audzinātāja Vija Āķīte izstādīja pašas darinātās zeķes un cimdus, bet viņas audzināmie bērni savus zīmējumus.

Nav komentāru: