trešdiena, 2016. gada 2. marts

Tikšanās ar žurnāla „Ilustrētā Junioriem” radošo komandu

Lai rosinātu bērnos interesi par izglītojošiem žurnāliem 26. februārī  Antuļu bibliotēka aicināja uz tikšanos ar žurnāla „Ilustrētā Junioriem” radošo komandu, galveno redaktori Guntu Apsi, žurnāla mākslinieci Aiju Kivi un Fizmix.lv darboni, fizikas eksperimentu demonstrētāju Kārli Kravi. 

Tikšanās laikā izdevēji pastāstīja, kā īsti žurnāls top - no idejas līdz pat gatavam eksemplāram.

Uz jautājumu, par kādā tēmām bērni gribētu žurnālā lasīt, atbildes bija visdažādākās: par mašīnām, zirgiem, spokiem,  vairāk dažādas erudīcijas spēles, vairāk eksperimentus.

Neizpalika arī ekspress konkurss. Tika uzdoti interesanti jautājumi, piemēram, kādā attālumā var dzirdēt lauvas rēkšanu? ( Kā izrādījās tie ir 8 km) Cik balonus varētu piepūst zilais valis vienreiz izelpojot? (Pareizā atbilde 2000 balonu). Par katru pareizo atbildi bērni savā īpašumā ieguva uzlīmi.

Tikšanās otrā daļā Kārlis Kravis vadības grožus pārņēma savās rokās. Neparasti fizikas eksperimenti tika rādīti ar visparastākajiem priekšmetiem. Eksperimentos bērni uzzināja. Vai gāzi var liet kā ūdeni? Kā aizšaut pudeles raķeti. Kā smaržo sausā ledus dūmi? Kāpēc krūzīte, iesieta diegā, palaista vaļā nenokrita zemē? 

„ Tas bija interesanti un aizraujoši!”, pēc pasākuma teica bērni.  

Pusotra stunda tika pavadīta gudrā un jautrā atmosfērā. Katrs, kurš bija atnācis, saņēma dāvaniņu no radošās komandas. Antuļu bibliotēka saņēma dāvinājumā 10 Dienas Žurnālu jaunākos izdevumus.

Žurnāls „Ilustrētā Junioriem” domāts bērniem no 7-15 gadiem. Žurnāls  iznāk jau sesto gadu. Tas  rosina domāt, runāt, pētīt un atklāt.


1 komentārs:

Anonīms teica...

Skaisti, pēc visa izlasītā var spriests ka pasākums ir izdevies, malacis, lai veicas SANDRIN tev arī turpmāk. :) :) :)