piektdiena, 2015. gada 11. septembris

Nedēļas nogale Skrundas Bērnu bibliotēkā

10. septembrī Skrundas Bērnu bibliotēkas lasītāji tikās ar dzejnieku Uldi Ausekli. Šajā dzejas dienu  pasākumā mazie trešklasnieki satika gan runci Franci, gan kaķenīti Minci Munci, gan dažādas pilsētas, ieskaitot Skrundu, gan citus interesantus tēlus, kas visus klātesošos uzrunāja caur Ulda Ausekļa burvīgajiem dzejolīšiem.
   




Šī tikšanās notika ar Latvijas Kultūrkapitāla fonda atbalstu, realizējot Bērnu bibliotēkas un Skrundas pašvaldības iesniegto projektu „Rakstnieks satiek lasītāju”.


Piektdienas rīts bibliotēkā sākas ar informācijas meklēšanas nodarbību Skrundas vidusskolas skolēniem. Kā pareizi lietot enciklopēdiju? Kāda ir laba enciklopēdija? Kuras ir tās lietas, kas visbiežāk mums traucē atrast informāciju internetā? Tie ir tikai daži jautājumi, uz kuriem jaunieši saņēma atbildi bibliotēkā. Praktiskā nodarbība, kurā bija jāsameklē skaidrojumi  senvārdiem dažādos informācijas nesējos,  nesagādāja īpašas grūtības nevienam. Par to prieks bibliotekārēm un skolotājai! Mūsu skolā mācās gudri un attapīgi bērni!



Nav komentāru: