trešdiena, 2015. gada 29. aprīlis

Sarunas ar žurnālisti Līgu Blauu.




Skrundas pilsētas bibliotēkā notika tikšanās ar šarmanto žurnālisti, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri, grāmatu autori un pavisam noteikti vienlīdz labu stāstnieci kā arī cilvēku pazinēju – Līgu Blauu. Tapušas septiņas dziļi personiskas, atklātas un negaidīti cilvēciskas biogrāfijas par Latvijā ievērojamām un spilgtām personībām – Viju Artmani, Džemmu Skulmi, Maiju Tabaku, Jāni Paukštello, Jāni Stradiņu un pēdējā tik ļoti pieprasītā grāmata par Hariju Spanovski.
Tikšanos žurnāliste aizsāka par laiku, kad viņa darbojusies televīzijā, par savu dzīvi un ceļu līdz pirmajai grāmatai par Viju Artmani.Visa tikšanās bija viens saistošs, humora un spraigu pavērsienu pilns stāstījums. Līga Blaua  runāja par cilvēkiem un attiecībām par to, cik viegli bijis sadarboties ar Raimondu Paulu, sarunāties ar Viju Artmani, par to, ka ir zvaigznes, kas pārlieku lepni atsaka žurnālistei, par to, ka intelektuāļi ir gana grūta sarunu auditorija, bet vienkāršie cilvēki runā no sirds. Žurnāliste  stāstīja cik  psiholoģiski grūti ir strādāt pie šādām grāmatām un paveikt tik apjomīgu darbu tik īsā laika sprīdī.
Visvairāk sanākušo klausītāju pulciņam interesēja Līgas Blauas pēdējā uzrakstītā grāmata par Harija Spanovska dzīvi un daiļradi.Grāmatu žurnāliste bija norunājusi rakstīt kopā ar Hariju, bet diemžēl viņš pēc mēneša aizgāja mūžībā, un Līgai blauai grāmatu nācās rakstīt vienai. To palīdzējuši rakstīt Hara tuvie cilvēki: mamma, māsa, bērni, kolēģi, bērnības un skolas gadu draugi, mūziķi un copes brāļi. Viņi visi ar saviem stāstiem autorei palīdzēja iziet cauri Hara dzīves aizrautīgajam un neprātīgajam skrējienam. Uz šo grāmatu bibliotēkā joprojām ir liela rinda. 
Paldies Lāsmai un Priedaines bibliotēkas lasītājām par apciemojumu!



Teksts un foto: Gunita Strode, Skrundas pilsētas bibliotēkas vadītāja
 

Nav komentāru: