ceturtdiena, 2015. gada 8. janvāris

Kā gada pēdējos mēnešus pavadīja Skrundas bērnu bibliotēkā

Kā jau katru gadu, arī Skrundas pusē gada nogalē negaidīti, nevienu nesagatavojuši, iestājas rudens un ziema ar visām no tā izrietošajām stihijām – vēju, slapjdraņķi, aukstumu, tumšajiem vakariem un depresijām. Lai to visu veiksmīgi pārdzīvotu, mēs , Skrundas Bērnu bibliotēkas iemītnieki, aktīvi kustamies, jautrojamies, lasām grāmatas un svinam svētkus. Tas labi palīdz!
Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļā uzsākām jaunu tradīciju. Uz kopīgu grāmatas lasīšanu tika aicināti Skrundas vidusskolas pirmklasnieki. Tā kā pirmklasniekiem lasīšanas prasmes vēl nav tik labas, grāmatu lasīja bibliotekāres, bet bērni varēja sekot visam līdzi uz projektora ekrāna, bet pēc tam atbildēt uz jautājumiem par dzirdēto. Audzinātājas šādu kopējo lasīšanu atzina par vērtīgu, un turpmāk katru mēnesi pirmklasnieki nāks uz bibliotēku, lai iepazītos ar kādu no jaunākajām bērnu grāmatām.
Decembra sākumā visi jau ir svētku gaidās, tādēļ īpaši neviens pat nebija jāmudina uz radošo darbnīcu, kurā katrs varēja izgatavot apsveikumu kvīlinga tehnikā. Nodarbību vadīja Inga Ezeriete.
9.decembris bija svētku diena mūsu bibliotēkas Dižajiem lasītājiem. Svētki sākās ar Kuldīgas bibliotēkas iepazīšanu un radošo darbnīcu Ingas Brūveres vadībā. Kad mazie rūķīši bija pagatavoti, devāmies uz omulīgo kafejnīcu „Pagrabiņš”, kur mūs jau gaidīja pusdienas un svētku torte.  Mājupceļā autobusā dzirdētais  „Šī bija mana laimīgākā diena!” , mūsu šaubas, ka šāda sumināšana varētu bērniem nepatikt, izkliedēja.



Inga iepazīstina ar Kuldīgas bibliotēkas ēkas vēsturi
mazajiem pirkstiņiem jābūt veikliem, lai...


... rūķīši smaidītu!




Laimīgi, ar dāvanām


12.decembris bija mūsu- bibliotekāru diena. Apmeklējām jauno Gaismas pili un izrādi Nacionālajā teātrī.


Gads noslēdzās ar lasītāju klubiņa „Saulespuķes” Ziemassvētku tikšanos. Dzejoļi, dāvanas, svētku galds un, protams, Ziemassvētku vecītis!

Jaunie sēžammaisi ir super!
...un Ziemassvētku vecītis arī!
Laimīgu jums šo 2015.gadu!

Nav komentāru: