piektdiena, 2014. gada 14. marts

Salda ekskursija - uzticamākajiem bibliotēkas lietotājiem

     13.marta rītā rosība pie bibliotēkas sākās neierasti agri - jau pāri astoņiem te pulcējās jaukas dāmas, lai dotos kopīgā, saldā ekskursijā uz Pūres šokolādes muzeju. Tā kā interese par šo piedāvājumu bija tik liela, ka pagasta busiņš nespēja ņemt pretī, nācās vien jūgt man pašai arī savu "bērīti" un braukt kopīgā kolonnā uz izvēlēto galapunktu.
    
Foto: Lāsma Veigelte (tāpēc arī pati palikusi aiz kadra)
 

     Ekskursijas laikā uzzinājām gan šo to jaunu par šokolādi un šokolādes pupiņām, gan degustējām Pūres ražojumus, gan arī pašas veidojām savas šokolādes konfektes ar pildījumu.
     Tālāk mūsu ceļš, ar nelielu orientēšanos pa pilsētu, veda uz Kandavas novadpētniecības muzeju, kur izbaudījām jaunāko kandavnieku piedāvājumu "Ar zirgu uz Kandavas tirgu". Drosmīgākās dāmas vēsturiski izveidotajā traktierī pagaršoja ozolzīļu kafiju.
     Turpat muzeja ēkā apskatījām arī vietējo amatnieku darbu un izstrādājumus. Bet tad gan - slaidā riksī atpakaļ uz mājām!
     Atsauksmes vēl neesmu dzirdējusi, bet ceru, ka dāmām patika. Un tagad atkal varu cerēt, ka šis pulciņš būs tas, kas glābs mani tad, kad bibliotēkai vajadzēs dalībniekus Monētu konkursam, publiku e-prasmju nedēļai vai citiem ne tik populāriem obligātajiem pasākumiem.


Nav komentāru: