trešdiena, 2012. gada 12. decembris

Lielā Lasītāju Balva 2012 Mālpilī

     Sniegotā 7.decembra rītā jaukā kompānijā (Rendas, Basu, Gudenieku, Snēpeles, Rumbas, Pelču bibliotēku vadītājas un arī vairākas speciālistes no Kuldīgas Galvenās bibliotēkas) devāmies uz Mālpili, lai uzzinātu, kuras grāmatas šogad bijušas pašas lasītākās Latvijas bibliotēkās. Pasākums bija saistošs, ieturēts pagājušo gadu tradīcijās (ar garām pateicības runām, kas nereti izraisīja skatītājos jautrību), turklāt ar koncertu klātesošos priecēja pats maestro Raimonds Pauls un dziedošie aktieri! Šogad autorus un bibliotekārus ar savu klātbūtni pagodināja arī prezidents Andris Bērziņš.

     Kategorijā "Lasītākā oriģinālliteratūra" tika sveiktas 3 grāmatas - Dainas Avotiņas "Vīramāte", Māras Svīres "Audums kāzu kleitai" un Annas Skaidrītes Gailītes "Vienā dienā - visa dzīve". Latviešu dzejā vislielākā interese par Mārtiņa Freimaņa "Cilvēks parastais un viņa dienasgrāmata", Andra Akmentiņa "Zemeņu blūzu" un Maijas Laukmanes "Nošalko gaiss". Savukārt tulkotajā literatūrā 1. vieta neapšaubāmi Kamī Garsijas un Mārgaretas Stolas grāmatai "Daiļās būtnes" (bērnu literatūrā - Džefa Kinnija "Grega dienasgrāmatai"). Lielu ieguldījumu sniegusi Bērnu Žūrija, jo, kā jau redzams - daudzas lasītākās grāmatas ir tieši no Bērnu Žūrijas grāmatu saraksta. Izņēmums nav arī lasītākās latviešu bērnu grāmatas - tika sumināti rakstnieki Māris Rungulis (grāmata "Aste, ko luncināt") un Valdis Rūmnieks (grāmata "Atnācēji"). No dokumentālās literatūras šoreiz lasītākās: A.Klimoviča "Personiskā Latvija", L.Blauas "Tintē, bet balts", V.Suvorova "Uzvaras ēna II". Varat nu salīdzināt, vai jūsu bibliotēku rezultāti bija līdzīgi? :)
     Liels prieks par mūsu meitenēm, kas saņēma balvā braucienu uz Briseli - Sanitu Tilgali no Kuldīgas Galvenās bibliotēkas un Ingu Zalgaucku no Skrundas Bērnu bibliotēkas!!!! 
  Vairāk bilžu varat skatīt Pelču pagasta bibliotēkas Facebook lapā:  http://ej.uz/p2nx

    

Nav komentāru: