ceturtdiena, 2012. gada 22. novembris

Vai Tev gribētos aizbraukt uz Islandi?

     Atzīmējot Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļu, Priedaines bibliotēkā 22.novembrī pieaugušie tika aicināti neklātienē aizceļot uz Islandi kopā ar Pēteri Īvānu.
     Tā kā tēma laikam likās pietiekami vilinoša, pasākumā ieradās 15 pieaugušie un viens mazs, bet ļoti kārtīgs un pacietīgs klausītājs. 2 stundu garumā ceļojām pa Islandi gan ar Google kartes palīdzību, gan skatoties Pētera nofilmētos video un fotogrāfijas, kā arī klausoties stāstījumā un ik pa laikam uzdodot savus jautājumus.
     Pēc pasākuma pie kafijas tases un virpinot pirkstos gabaliņus no krāteru izvirdumiem jautājām cits citam - vai Tu gribētu aizbraukt uz Islandi? Un atbildes bija visdažādākās - cits ļoti gribētu pats sajust šo savdabīgo zemi, cits tomēr ne labprāt brauktu uz mazliet biedējošo valstiņu, kas nav lielāka par Latviju.
     Bet Pēteris, kurš Islandē bijis jau 3 reizes, pārliecinoši atbildēja, ka gribētu aizbraukt atkal. Mēs vienojāmies, ka viņš mums varētu kādu reizi atkal pastāstīt par kādu citu savdabīgu valsti, kuru viņš atkal būs apceļojis... 

Nav komentāru: