pirmdiena, 2011. gada 23. maijs

„Bibliotēkai pa pēdām”

14.maijā Skrundas Bērnu bibliotēka sadarbībā ar Skrundas Pilsētas un Antuļu bibliotēkām piedāvāja iespēju bērniem kļūt par detektīviem un izsekot Skrundas bibliotēku pārvietošanās ceļus 57 gadu garumā. Stafete „Bibliotēkai pa pēdām” notika Skrundas Pilsētas svētku ietvaros, tādēļ piedalīties varēja ikviens, arī Skrundas ciemiņi.

Katram dalībniekam bija jāatrod 7 kontrolpunkti, kas atradās pie bijušām bibliotēkas ēkām. Stafetē bija jāparāda arī zināšanas – jāatmin mīkla no grāmatas, kas izdota 1954.gadā (Bērnu bibliotēkas dibināšanas gads), jāatpazīst populāri bērnu dzejolīši un prozas darbi, jāsaliek puzle ar bibliotēkas attēlu. Dalībniekiem bija jābūt arī ļoti vērīgiem visu iepriekšējo mācību gadu, jo vienā no kontrolpunktiem jautājumi bija tieši par bibliotēkas aktivitātēm šajā laikā. Stafetes noslēgums bija tagadējā bibliotēkā, kurā tika dots pēdējais uzdevums – jautājums par Skrundu un tās vēsturi. Šoreiz atbilde bija jāatrod internetā.

Visi 16 pasākuma dalībnieki saņēma balviņas par piedalīšanos, ko bija sarūpējis veikals „Elvi”. Pieci veiksmīgākie un zinošākie tika pie īpašākām balviņām.



Nav komentāru: