otrdiena, 2013. gada 17. decembris

„Vasaras grāmata” svin Ziemassvētkus!



              13. decembrī Skrundas bērnu bibliotēkā pulcējās čaklākie „Vasaras grāmatas” lasītāji.
Mazliet no vēstures… Lasīšanas veicināšanas nolūkā, 2013.gada vasaras brīvlaikā, Skrundas novada bibliotēkās jaunāko klašu skolēniem bija iespēja piedalīties projektā „Vasaras grāmata”.  Pēc tikšanās ar skolas sākumklašu audzinātājām, tika pieņemts lēmums katrā novada bibliotēkā izvēlēties grāmatas atbilstoši vecumam.  To vidū bija arī iepriekšējo gadu Bērnu žūrijas grāmatas. Uzsākot vasaras lasīšanas maratonu, katrs saņēma „Vasaras grāmatas” burtnīcu, kurā būs jāatspoguļo izlasītais un grāmata jānovērtē.  Savukārt, no skolotāju puses tika apsolīts pirmais desmitnieks latviešu valodā par katrām desmit izlasītajām un novērtētajām grāmatām. 

         Lasīšanā iesaistījās 68 bērni (2.-4.kl.). Vairāki no viņiem izvēlējās lasīt sev tuvākajās bibliotēkās – Antuļos, Nīkrācē un Rudbāržos, nemērojot ceļu uz Skrundas Bērnu bibliotēku.
Lasīšanas burtnīcas septembrī tika iesniegtas skolotājām, kuras tad arī novērtēja katra bērna veikumu vasarā un labākos izvirzīja apbalvošanai.



Lai atpūstos no semestra noslēguma satraukumiem un izvēdinātu galvas svaigā gaisā, tika nolemts „Vasaras grāmatas” noslēguma pasākumu rīkot mežā. 

 Bruņojušies ar desiņām, iesmiem un cienastu meža zvēriem devāmies uz tuvējo Sārmukalna mežu, kur čaklie rūķi bija izpušķojuši egli, sarūpējuši dāvanas un sakūruši ugunskuru. 


Ceļš pēc dāvanām nebūt nebija rozēm kaisīts, jo Madars un Laura bija sarūpējuši dažādus izturības  pārbaudījumus.


Komandas biedra uzmundrinājums vienmēr palīdz!
Patiess prieks par uzvaru!



Desiņu cepšana uz ugunskura, laba vēlējumi sev un citiem, cienasts meža zvēriņiem, pārsteiguma dāvaniņas un jautras Ziemassvētku dziesmas līdz tumsai …tas viss paliks atmiņā čaklajiem lasītājiem no šīm Ziemassvētku svinībām!
Un kas būs Arikai?

Priecīgus svētkus!


Nav komentāru: