pirmdiena, 2017. gada 24. aprīlis

Aprīļa rosība Skrundas Bērnu bibliotēkā

7. aprīlī ar Skrundas vidusskolas vecāko klašu skolēniem tikās pazīstamā grāmatu tulkotāja Dace Meiere. Secinājums šāds – tulkotājs ir tāds pelēkais kardināls. Pats neraksta, bet seko rakstniekam pa pēdām, padarot to populāru ar lielisku darba tulkojumu, vai arī pretēji –iznīcinot autoru un viņa grāmatas ar vāju tulkojumu. Jaunieši arī uzzināja par šīs profesijas patīkamo un arī ne tik skaisto pusi.
Dace Meiere - lieliska tulkotāja un Skrundas novadniece!
18. aprīlī uz tikšanos ar rakstnieci Eviju Gulbi bija aicināti vismazākie skolēni. Autore, kura izdomājusi jautro žurkulēnu Koko un Riko piedzīvojumus, tika sagaidīta ar skaistu zīmējumu izstādi „Koko un Riko Lieldienās”, kas varētu būt par iedvesmu jaunam stāstam. Laiks, piepildīts ar rotaļām, stāstiem, teātra spēlēšanu, eksperimentiem un arī blēņām, paskrēja nemanot. Atvadoties Evija Gulbe katram lasītājam uzdāvināja skaistu grāmatzīmi ar savu autogrāfu, bet mums, skatītājiem, bija iespēja parakstīties rakstnieces viesu grāmatā.
Ieraudzīt tieši savu zīmējumu bija liels prieks!
Eksperiments ar lidojošo balonu uzjautrināja gan lielus, gan mazus

19. aprīlī bibliotēku apmeklēja Skrundas vidusskolas trešklasnieki, lai uzzinātu, kāda ir bibliotekāra darba ikdiena un iepazītos ar datu bāzi Letonika. Pasākuma apmeklētājiem bija sagatavoti dažādi uzdevumi, kuros viņi varēja parādīt savas zināšanas vai nezināšanas un atjautību.
Letonikas pasaku sadaļa bija jautrs piedzīvojums
20. aprīlī bibliotēkā uz „Monētu dienas” tikšanos bija aicināti Skrundas vidusskolas 7. klases skolēni un audzinātāja. Uzklausījuši skolotāja Alda Zalgaucka stāstījumu par naudas vēsturi Latvijā, skolēni piedalījās Latvijas Bankas un datu bāzes Letonika piedāvātajā erudīcijas spēlē „Izzini Latvijas monētas”, kā arī varēja nobalsot par sev tīkamāko 2016. gada jubilejas monētu.

Erudīcijas spēlē piedalās drosmīgākie

Nav komentāru: