pirmdiena, 2016. gada 1. augusts

Teiku nakts zem Strazdozola



Saulainā 14. jūlija pievakarē Skrundas Bērnu bibliotēkas lasošās „ Saulespuķes”  pulcējās pie ” Skrundas Strazdozola”  (tāds ir ozola jauniegūtais nosaukums). Visi ieradās bruņojušies ar teltīm, guļammaisiem, daudz ēdamā un dzeramā, kā arī dažādām teikām, ko stāstīt vakarā pie ugunskura. Inga, Elīza un Krista rosījušās jau no paša rīta, lai sagatavotu mums brīnišķīgu vietu un dažādus interesantus, radošus uzdevumus.

Pirmais uzdevums bija kārtīgi iestiprināties pirms veikt citus uzdevumus . Pēc tam tika pagatavoti lukturīši, izmantojot krāsas, līmi, salvetes un dabas veltes.





Tālāk sekoja jau  grūtāks uzdevums- fotoģeotūre pa tuvējo horizontu a r 14 objektiem, kuri jāatrod, lai saņemtu nākamo norādi. Kārtīgi iestiprinājušies un iekārtojušies pie ugunskura,  visi stāstīja  teikas par Latvijā zināmām vietām. Atvērtām mutēm visi klausījās Ingas stāstītajā teikā par „ Skrundas strazdozolu” .


Naktsmiers teltīs iestājās tikai gaismai austot, ap četriem rītā, bet tas jau tā pieklājas, jo šis taču bija nakts pasākums :) .




Nav komentāru: