ceturtdiena, 2016. gada 2. jūnijs

„Saulespuķes” piedalās Grāmatu sportā

Skrundenieki gatavi startam!
Skrundas Bērnu bibliotēkas lasītāju klubiņa „Saulespuķe” meitenes un zēni  lasa un priecājas arī vasarā. Starptautiskā Bērnu aizsardzības diena, ar literāri sportiskām  aktivitātēm, tika pavadīta Pelčos, kur uz kārtējo draudzības spēli aicināja Pelču pagasta bibliotēkas vadītāja Daina Girvaite. Senais Pelču pils parks uzzināja daudz jauna, jo sportiskās stafetes mijās ar interesantiem „biblioliterāriem” uzdevumiem. 
Un starts tika dots!

Visi varēja izmēģināt jauno grāmatmīļu izklaidi „Bookface”. Grāmatas vāks plus atbilstoša seja – rezultāts ir pārsteidzošs!

Pārbaudījumu bibliotekārēm bija sagatavojuši arī pasākuma dalībnieki – Pelču un Skrundas bērnu bibliotēkas jaunie lasītāji. Atrast iztrūkstošos vārdus latviešu tautas dziesmās, atcerēties mūsu dižgaru literāro mantojumu un noprezentēt kādas grāmatas izdošanu nebija nemaz tik viegls pārbaudījums. 
Par visiem izpildītajiem uzdevumiem tika piešķirtas īpašas balvas, šoreiz netradicionālas – desiņas, siers, maize un citi gardumi, kas draudzīgi tika izlietoti piknikā.
Paldies pelčiniekiem par jauko uzņemšanu!

Teksts: Inga Zalgaucka
Foto: Ligita Danenberga

Nav komentāru: