ceturtdiena, 2013. gada 29. augusts

Laumu dabas parks



 Vakar bibliotekāri uzaicināja ekskursijā uz „Laumu dabas parku”.
Ļoti jauka vieta. Tur ir:
MEŽA TAKA - ja esat noguruši no trokšņiem un burzmas, un steiga vairs nav jūsu sabiedrotā, tad jums ir iespēja dabas klusumu un mieru izbaudīt 2,3 km garajā Meža takā. Izbaudiet veldzi svaigā gaisā, vienlaikus iepazīstot šeit augošos kokus, jo par dižākajiem eksemplāriem takā atrodami interesanti apraksti, un līdzīgi iespējams uzzināt ko jaunu par sūnām, skudrām, vējslotām.
BIŠU TAKA - interesanta iepazīšanās ar brīnumainiem un pārsteidzošiem noslēpumiem bišu saimes dzīvē. Vislabāk var iepazīties zinoša gida pavadībā. Ir iespēja ietērpties speciālos aizsargtērpos un pieredzējuša bitenieka vadībā iepazīties ar dzīvas bišu saimes smaržu, darbošanos, un kļūt par krusttēvu vai krustmāti tikko dzimušai bitītei.
AUGU TAKA - šī taka būs īsti piemērota dažādu augu mīļotājiem. Sākot ar pumpuru plaukšanas brīdi, pirmo gājputnu dziesmām un beidzot ar rudens krāsu piesātināto toņu dziļumu, šeit var papriecāties par cilvēka kultivēto dekoratīvo augu un vienkāršo, mīļo lauku puķu, zāļu, koku un krūmu jauko sadzīvi.
PUTNU TAKA - aicinām jūs zinoša gida pavadībā atgriezties tālā pagātnē un iepazīt putnu izcelšanās vēsturi Var aplūkot spalvas, spārna fantastisko uzbūvi, aplūkot ligzdošanas vietu un ligzdu daudzveidību, putnu olu, knābju un kāju dažādību, kā arī daudzas citas, vēl neiepazītas neparastības putnu dzīvē.
SPORTA TAKA - ja vēlaties aktīvi izkustēties, iesakām pārbaudīt savu veiklību Sporta takā. Varbūt sākumā dažādo šķēršļu joslu pārvarēšana liksies nedaudz pagrūta, bet pēc neliela treniņa veiksies jau tīri labi.



Nav komentāru: