ceturtdiena, 2011. gada 14. aprīlis

Veidosim LATVIJAS TAKAS kopā


Izsludināts projektu konkurss „Kultūrvides Takas”

Ikviens, piedaloties projektu konkursā „TAKAS”, tiek aicināts veidot savu Latvijas taku, atklājot savas dzimtās vietas un sava novada skaisto, vērtīgo, sev tuvo un interesanto. Īpaši aicināti iesaistīties jaunieši.

Ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu projektu konkursu izsludina interneta portāls www.letonika.lv. Projekta partneris ir v/a „Kultūras informācijas sistēmas”.

Projekta mērķis ir izveidot Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales reģioniem atsevišķi un Latvijai kopumā vienojošu kultūras karti – TAKAS – sociālu vietni, kurā paši reģionu iedzīvotāji – gan skolu jaunieši, gan viņu domubiedri ir tie, kuri veido skatījumu uz savas apkārtnes kultūrvidi, raksta mūsdienu vēsturi un atspoguļo to vidi, kurā mīt, satiekas, izklaidējas, izglītojas un arī paši veido. Izceļot katra novada vai pilsētas unikalitāti, taps vienojoša mūsdienu TAKU kultūrkarte, kurā fiksētu faktu, fotogrāfiju, video materiālu, audio ierakstu un stāstu formā ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir iespēja atstāt savu liecību un skatu. Projekta mērķis ir nedublēt jau plašsaziņas līdzekļos esošu informāciju, bet izcelt to būtisko, kas katram ir īpašs, piemēram, manas saulrieta, pastaigu vai skatu vietas, ekstrēmo sporta veidu trases, amatu darbnīcas, vietas ar īpašu vēsturi, unikālās kultūras dzīves personības, dabas objekti, sakoptākās vietas u.c. – tās ir tikai dažas no TAKU projekta piedāvātajām tēmām.

Ar konkursa nolikumu un jau iesūtītajiem pieteikumiem varat iepazīties apmeklējot www.letonika.lv

Nav komentāru: