pirmdiena, 2010. gada 22. marts

Skrundā informācijas dienā piedalās vairāk nekā 50 bērnu


19.martā Skrundas Bērnu bibliotēka aicināja visus apmeklētājus iesaistīties informācijas meklēšanas pasākumā.

Jau iepriekš organizētās informācijas dienas bija radījušas aktivitāti bērnu vidū, bet 19.marta pēcpusdiena pārsteidza visas prognozes – ar lielu interesi atbildes uz jautājumiem meklēja vairāk kā 50 bērni! Arī dažiem pieaugušajiem lasītājiem šīs aktivitātes radīja interesi.

Katram dalībniekam tika izsniegta uzdevumu lapa ar pieciem jautājumiem, uz kuriem atbildes varēja atrast gan bibliotēkas tradicionālajā uzziņu krājumā – enciklopēdijās un vārdnīcās, gan internetā. Pareizas atbildes tika tematiski atbilstoši novērtētas – par katru saņemot papildus 5 minūtes interneta izmantošanai sev pieņemamā laikā.

Aktīvākie atbilžu meklētāji pamanījās papildus nopelnīt pat veselu stundu!

Pasākuma mērķis bija mudināt bērnus izmantot internetu arī citiem nolūkiem, ne tikai spēļu spēlēšanai. Visiem dalībniekiem bija iespēja iepazīt Skrundas novada jauno mājaslapu www.skrundasnovads.lv . Jāpiebilst, ka šajā dienā bija jāiztiek bez datorspēlēm un draugiem.lv.

4 komentāri:

Turlavas bibliotēka teica...

Kur tas ĀĶIS šādai aktivitātei? :))

Inga teica...

Nēkāda āķa īsti nemaz nav. Ilgstošs sagatavošānās process, lai jautājumi būtu bērniem interesanti. Atbilstošas prēmijas:))

Turlavas bibliotēka teica...

... edz, ATBILSTOŠAS PRĒMIJAS :D

Anonīms teica...

Jūsu pasākums lieliski pierāda, ka bērni ir ļoti atvērta publika! Vajag tikai rušināt un tad jau viss notiks un nevajadzēs "raudāt", ka bērniem interesē tikai spēles... :))))))

Laima