trešdiena, 2016. gada 24. augusts

Mārtiņš Freimanis amatieru fotoredzējumā...

Izstādi organizē Mārtiņa Freimaņa piemiņas fonds - www.mff.lv/, un Aizputes novada tūrisma informācijas un Mūžizglītības centrs - www.visitaizpute.lv/.
Izstādē sakopotas fotogrāfijas no Mārtiņa bērnības gadiem līdz viņa radošās darbības beigām. Fotogrāfiju autori ir Mārtiņa draugi, kolēģi, paziņas un nejauši satikti cilvēki, kuriem bijusi iespēja nofotografēties kopā ar Mārtiņu.


Balva par čaklo lasīšanu saņemta

23.augustā Padures skolēni, "Punktainās lasīšanas" konkursa čaklākie un veiksmīgākie lasītāji, kopā ar nometnes bērniem devās nopelnītajā atpūtas braucienā. Sākumā ceļs veda uz Jaunpili.Tur senajā viduslaiku pilī tika dota iespēja iejusties mazo mūciņu un klostermāsu lomās, lai lielā mūka pavadībā izspēlētu dažādas epizodes un spēles  no viduslaikiem.Tālāk ceļs veda uz Jelgavas karameļu ražotni. Tur varēja nolūkoties karameļu ražošanas procesā. Konfektes pilnībā ir roku darbs un to ražošanā tiek izmantotas tikai dabīgas izejvielas. beigās katram tika dota iespēja līdzņemšanai izgatavot savu karameli. Pēc tam  pa Lielupi izvizinājāmies ar  kuģīti, bet pašā vakarā vēl uzkāpām 9 - stāvu skatu tornī, lai palūkotos uz pilsētu un tās apkārtni no augšas.

otrdiena, 2016. gada 23. augusts

Turlavas bibliotēkā BĒRNU ŽŪRIJA 2016 gaida jaunus dalībniekus!


Grāmatas lasīšanas veicināšanas programma 
"Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2016" 
gaida jaunus dalībniekus!



KĀ IESAISTĪTIES?

  • Nāc uz bibliotēku un piesakies par žūrijas dalībnieku!
  • Paraksti lasīšanas eksperta līgumu– rakstveida apņemšanos noteiktajā laikā izlasīt un novērtēt savas vecuma grupas grāmatas.
  • Izvēlies, izlasi un novērtē jebkuras sešas kolekcijas grāmatas.
  • Izvērtē lasīto, bibliotēkā aizpildot piedāvāto elektronisko anketu.

pirmdiena, 2016. gada 1. augusts

Teiku nakts zem Strazdozola



Saulainā 14. jūlija pievakarē Skrundas Bērnu bibliotēkas lasošās „ Saulespuķes”  pulcējās pie ” Skrundas Strazdozola”  (tāds ir ozola jauniegūtais nosaukums). Visi ieradās bruņojušies ar teltīm, guļammaisiem, daudz ēdamā un dzeramā, kā arī dažādām teikām, ko stāstīt vakarā pie ugunskura. Inga, Elīza un Krista rosījušās jau no paša rīta, lai sagatavotu mums brīnišķīgu vietu un dažādus interesantus, radošus uzdevumus.

Pirmais uzdevums bija kārtīgi iestiprināties pirms veikt citus uzdevumus . Pēc tam tika pagatavoti lukturīši, izmantojot krāsas, līmi, salvetes un dabas veltes.





Tālāk sekoja jau  grūtāks uzdevums- fotoģeotūre pa tuvējo horizontu a r 14 objektiem, kuri jāatrod, lai saņemtu nākamo norādi. Kārtīgi iestiprinājušies un iekārtojušies pie ugunskura,  visi stāstīja  teikas par Latvijā zināmām vietām. Atvērtām mutēm visi klausījās Ingas stāstītajā teikā par „ Skrundas strazdozolu” .


Naktsmiers teltīs iestājās tikai gaismai austot, ap četriem rītā, bet tas jau tā pieklājas, jo šis taču bija nakts pasākums :) .