ceturtdiena, 2014. gada 27. marts

E-prasmju nedēļa Vārmes bibliotēkā.



E-prasmju nedēļas ietvaros:
24.martā, plkst. 15:15 
Vārmes pagasta bibliotēkā uz tikšanos tika aicināts Kuldīgas bibliotēkas speciālists  Gatis Dēnavs, kurš pastāstīja un iepazīstināja ar jaunākajām tehnoloģijām. Tās ir E-grāmata lasītājs un planšetdators. Klausīties un izmēģināt darbībā jaunās tenoloģijas aicinājām Vārmes pamatskolas 9.klases skolēnus.

Foto:Iveta Okmane
25. un 26.martā: Vārmes pagasta bibliotēkā ciemojās
1. un 2.klases skolēni, kuriem notika  pirmā iepazīšanās ar datoru.


Foto:Iveta Okmane

otrdiena, 2014. gada 25. marts

E-prasmju nedēļā Turlavas bibliotēkā

Turlavas bibliotēkā 4 seniori piedalījās pasākumā 
"Veic pirmo klikšķi!"

Emocijas bija dažādas- satraukums par  peles lēkāšanu, burtu paslēpēm klaviatūrā, bet kā labāk- klikšķis vai dubultklikšķis?... 

Garlaicīgi nebija, tādēļ arī foto izpalika :)

Arī daži jaunieši pieslēdzās e-prasmju pasākumam :)


E-prasmju nedēļas aktivitātes Priedainē

     E-prasmju nedēļa Priedaines bibliotēkā sākusies ļoti aktīvi.
     Jau pirmdien 3 skolēni izmantoja CSDD mājas lapas piedāvātos e-pakalpojumus un bibliotēkā gatavojās Velosipēda apliecības saņemšanai.
Foto: Lāsma Veigelte
     Kad tests bija izpildīts vismaz 20 reižu ar tikai vienu kļūdu, bija laiks doties uz CSDD Kuldīgas nodaļu. Un jau pēc pus stundas tiesības bija rokā! Urrā!!!!
Foto: Lāsma Veigelte
     Savukārt lietainajā otrdienas rītā 7 vecākā gadagājuma cilvēki mūsu foršā datorpuiša Gata vadībā apguva pirmās iemaņas darbā ar planšetdatoru un e-grāmatām. Jāpalīdz bija bieži, bet tik daudz jautājumu tehnoloģiju jomā, šķiet, Gatis vēl nebija saņēmis.
Foto: Lāsma Veigelte

piektdiena, 2014. gada 21. marts

Sandras Brantevicas fotogrāfijas Pelču pagasta bibliotēkā

     20.marta pēcpusdienā Pelču pagasta bibliotēkā viesojās  fotogrāfe Sandra Brantevica. Ar šo jauko tikšanos tika noslēgta Sandras Brantevicas izstāde "Fotoknipši", kas mūsu bibliotēkā bija aplūkojama divu mēnešu garumā un izraisīja lielu skatītāju interesi. 

otrdiena, 2014. gada 18. marts

Pirmās ātrlasīšanas sacensības Turlavas bibliotēkā!

   
   Turlavas pagasta bibliotēkā skolēnu brīvdienās 
ātrlasīšanas sacensībās un zibensviktorīnā  
piedalījās 16 skolēni. 

   Daži nobijās un neatnāca, daži pieteicās pirms pasākuma. Uztraukums bija visiem, gandrīz kā pirms eksāmena. 

No kreisās Adrija Brantevica, Daiga Vītola,
Anete Leimane. Foto Sandra Brantevica

   Katrā vecuma grupā bija veicināšanas balvas. Pateicību saņēma katrs pasākuma dalībnieks. Skolēniem viss patika, tikai atstāstīt izlasīto tekstu nepatika :)

1.- 2.klašu grupā labākais rezultāts Diānai Duburei,
                           veicināšanas balva- Santai Riežniecei.
3.-4.klašu grupā labākais rezultāts Patrīcijai Junkerei, 
                          veicināšanas balva Anetei Leimanei.
6.-7.klašu grupā labākais rezultāts Oto Brantevicam, 
                          veicināšanas balva Sintijai Besenaitei.

   Kamēr žūrija skaitīja punktus, skolēni piedalījās zibensviktorīnā par bibliotēku. Piemēram, kāds arī nezināja bibliotēkas vadītājas uzvārdu, bibliotēkas adresi vai telefona numuru. Dāvanā katrs saņēma grāmatzīmi ar informāciju par Turlavas bibliotēkas pakalpojumiem un našķi. 

   Paldies visiem- gan žūrijai- Adrijai Brantevicai un Daigai Vītolai, gan drosmīgajiem dalībniekiem!  
Visi dalībnieki, bildē nav Egils Muzikants.

   Kopīgi nolemts- nākošā gada pavasara brīvdienās jāorganizē 
otrās ātrlasīšanas sacensības!

piektdiena, 2014. gada 14. marts

Ciemgaļu mežābele Turlavā- dižākā Latvijā


Kā atrast Ciemgaļu mežābeli? info šeit



Interesēties Turlavas pagasta bibliotēkā, mob.: 25474017


Salda ekskursija - uzticamākajiem bibliotēkas lietotājiem

     13.marta rītā rosība pie bibliotēkas sākās neierasti agri - jau pāri astoņiem te pulcējās jaukas dāmas, lai dotos kopīgā, saldā ekskursijā uz Pūres šokolādes muzeju. Tā kā interese par šo piedāvājumu bija tik liela, ka pagasta busiņš nespēja ņemt pretī, nācās vien jūgt man pašai arī savu "bērīti" un braukt kopīgā kolonnā uz izvēlēto galapunktu.
    
Foto: Lāsma Veigelte (tāpēc arī pati palikusi aiz kadra)
 

     Ekskursijas laikā uzzinājām gan šo to jaunu par šokolādi un šokolādes pupiņām, gan degustējām Pūres ražojumus, gan arī pašas veidojām savas šokolādes konfektes ar pildījumu.
     Tālāk mūsu ceļš, ar nelielu orientēšanos pa pilsētu, veda uz Kandavas novadpētniecības muzeju, kur izbaudījām jaunāko kandavnieku piedāvājumu "Ar zirgu uz Kandavas tirgu". Drosmīgākās dāmas vēsturiski izveidotajā traktierī pagaršoja ozolzīļu kafiju.
     Turpat muzeja ēkā apskatījām arī vietējo amatnieku darbu un izstrādājumus. Bet tad gan - slaidā riksī atpakaļ uz mājām!
     Atsauksmes vēl neesmu dzirdējusi, bet ceru, ka dāmām patika. Un tagad atkal varu cerēt, ka šis pulciņš būs tas, kas glābs mani tad, kad bibliotēkai vajadzēs dalībniekus Monētu konkursam, publiku e-prasmju nedēļai vai citiem ne tik populāriem obligātajiem pasākumiem.


ceturtdiena, 2014. gada 13. marts

otrdiena, 2014. gada 11. marts

Lasītāju vaļasprieks

          Prieks, ka Kabiles bibliotēkas lasītāji, līdztekus, cītīgai grāmatu lasīšanai, atrod laiku arī citām interesantām nodarbēm. Viena no čaklākajām bibliotēkas apmeklētājām ir Kļavu ģimene. Mamma Ilga un dēls Māris ziemas garajos vakaros laiku īsina liekot puzles. Kā paši saka: "Lai asinātu domāšanu". 
          Marta mēnesī bibliotēkā apskatāma daļa no viņu veikuma, jo lielās puzles netiek izjauktas, bet kalpo kā skaistas gleznas, kuras šobrīd var apskatīt ikviens bibliotēkas apmeklētājs.

pirmdiena, 2014. gada 10. marts

Vārmes bibliotēka - jaunās skaņās

     Pēc Vārmes bibliotēkas mīļa ielūguma dažas kolēģītes (Daina no Pelčiem, Daiga no Kabiles, Inese no Rendas un Lāsma no Priedaines) piektdienas pēcpusdienā devās ciemos uz Vārmi, lai apsveiktu Ivetu ar bibliotēkas atkalatvēršanu pēc remonta.

     Svētku burzmā Ivetiņai nebija laika ar mums pļāpāt par paveikto, bet mūs iepriecināja gaišās un plašās telpas, jaunie plaukti (sevišķi tie, kas tapuši tepat "Laimdotās"). Mazie lasītāji jau iejutās savā no jauna iekārtotajā stūrītī.
     Svētku reizē cilvēku bija ļoti daudz, tāpēc mēs Tev, Ivetiņ, novēlam ikdienā cilvēkus ar mēru, darbu tik daudz, lai tas sagādā prieku, un lai atliek laiks arī Tavām ārpus darba aktivitātēm.

sestdiena, 2014. gada 8. marts

Par Skandināvijas literatūru un kultūru

      27.februāra pēcpusdienā Pelču pagasta bibliotēkā notika pasākumu cikla "Iepazīsti Eiropas valstu kultūru un literatūru!" 1.nodarbība par Skandināvijas valstīm. Mūsu viešņa bija Gunita Stāraste no Rumbas bibliotēkas, kas 5 gadus dzīvojusi Norvēģijā un varēja pastāstīt par reālo dzīvi šajā ziemeļvalstī.. Kā teica Gunita, Norvēģijas dabai piemīt gan neaprakstāms skaistums, gan reizēm gluži nepanesams skarbums, tāpēc viņa tomēr atgriezusies Latvijā.. Skatījāmies brīnišķīgas bildes no Gunitas privātā arhīva. Visu martu Pelču pagasta bibliotēkā aplūkojama skandināvu autoru grāmatu izstāde.


otrdiena, 2014. gada 4. marts

Turlavā- PAŠU PRIEKAM!


   Māsas Zane (KMHZ) un Dana (Turlavas pamatsk.) Vilces ir Turlavas bibliotēkas lasītājas un čaklas rokdarbnieces. Šī ir māsu otrā izstāde bibliotēkā.

Izstāde "Pašu priekam" aplūkojama līdz 30.aprīlim.


Trīs radošas izstādes



Nīkrāces bibliotēkā skatāmas trīs  radošas  izstādes:
Daces Saulgriezes izstāde :"Trauku dekorēšana papīra mākslas tehnikā".




Baibas Timas radošā darbu izstāde: "Mans vaļasprieks- gleznošana".

Irēnas Oses kartiņas.