otrdiena, 2013. gada 30. aprīlis

Maija pasākumi Pelču bibliotēkā


Nakts lasīšanas festivāls Pelčos

  
     Šogad Bibliotēku nedēļa Pelču pagasta bibliotēkā atkal tika noslēgta ar jautru un interesantu pasākumu bērniem - Nakts lasīšanas festivālu, kurā piedalījās ap 20 bērnu vecumā no 5 līdz 16 gadiem. Kopīgi tika lasītas grāmatas, minētas mīklas, bija jābūt gana gudriem un attapīgiem, lai atrastu tumšajā Pelču pilī paslēptos dārgumus - pasakas. Prieks par talantīgajiem bērniem, kas īsā laikā no pasakas bija spējīgi izveidot  interesantu teātra izrādīti, ko parādīt pārējiem dalībniekiem. Neizpalika arī sportiskās aktivitātes, kuru laikā tika nostiprinātas zināšanas par Pelču pili - aktīvā nakts skrējienā tika skaitīti pils logi, soļi līdz avotiņam, pakāpieni pie Pagrabiņa...
      Festivālā šogad piedalījās arī īpašs viesis - grāmatu varonis Nezinītis, kura lomā iejutās Pelču Tautas nama vadītāja Edīte Krasnopa.

pirmdiena, 2013. gada 29. aprīlis

Turlavas bibliotēkā Bibliotēku nedēļā


   Kā jau katru gadu, arī šogad Bibliotēku nedēļā bibliotēkas lietotāji izvēlējās gada laikā lasītās mīļākās grāmatas, atzīmējot tās ar uzlīmi sirsniņu. Uzlīme ir kā ieteikums citiem grāmatu lasītājiem.

   

Grāmatas visu laiku mainās un vienlaikus nofotografēt nav iespējams... 











INFOgrāmatzīme- 
viss vajadzīgais vienmēr pa rokai... 
Kādam arī noderēja :)



Bibliotēku nedēļas atskaņas

   Nupat, nupat aizvadīta Bibliotēku nedēļa, kas Priedaines bibliotēkā tika plānota, atsaucoties šī gada tēmai "Mantojuma sardzē".
    Janākajiem bibliotēkas apmeklētājiem tika piedāvāts gan apskatīt, gan arī pašiem spēlēt senās galda spēles. Vietējie iedzīvotāji bija sanesuši tiešām vērtīgas un izzinošas senās spēles, kur vajadzēja gan pacietību, gan roku veiklību, ikviens spēļu veidā varēja pārbaudīt savas matemātikas zināšanas. Bija iespēja apskatīt arī dambreti neredzīgiem cilvēkiem.
Senās galda spēles iepazina gan Kuldīgas Centra vidusskolas 3. un 4.klašu skolēni, kas apciemoja bibliotēku kopā ar skolotājām, gan vietējie bērni, kas te ienāk katru pēcpusdienu.

    Savukārt pieaugušajiem bibliotēkas apmeklētājiem 23.aprīlī bija iespēja tikties ar Kuldīgas Novada muzeja direktori Daci Bumbieri un pārrunāt, kas būtu vērtīgās lietas, ko mums katram savās mājās saglabāt nākamajām paaudzēm, kā tās glabāt. Visvairāk runājām tieši par fotogrāfijām, kuras atrodamas ikvienā mājā. Lai tās būtu interesantas jaunākajiem ģimenes locekļiem, nepieciešams ne vien uzrakstīt uz fotogrāfijas redzamos cilvēkus, notikumu un datumu, bet arī pievienot stāstu, kas atdzīvina foto un padara to patiesi interesantu un vērtīgu.

    Bibliotēku nedēļa Priedaines bibliotēkā noslēdzās ar bibliotekāres ciemošanos bērnudārzā "Cīrulītis" pie trīsgadīgajiem audzēkņiem. Kopā mēs apskatījām, kādas bērnu grāmatas izdotas agrāk un kādas tagad. Tikšanās noslēgumā katrs bērns sagatavoja savu grāmatzīmi, lai nebūtu grāmatās jāieloka lapas.
   Visu aprīļa mēnesi un vēl arī maijā apskatāma izstāde "Kas notiek bibliotēkā?"

  

trešdiena, 2013. gada 24. aprīlis

Bibliotēku nedēļa Vārmes bibliotēkā.

Pirmo reizi.

Šodien, 24.aprilī, plkst.9:30  Vārmes bibliotēku pirmo reizi apmeklēja pirmsskolas rotaļu grupiņa kurā ir 17 bērniņi. Mazajiem parādīju kur bibliotēkā atrodas rotaļu stūrīts, kā arī iepazīstināju ar grāmatiņām atbilstoši viņu vecumam.
Grāmatu galds pašiem mazākajiem.

Pētām ko var intresantu atrast un ieraudzīt.

Studējam cītīgi grāmatiņas.
Katrs ir atradis savu nodarbošanos.
Skaita dzejolīti visi kopā.

Katrs saņēm grāmatiņu kas ir domāta personīgi viņam.



Mūsu kopējais foto.
 Bibliotēkas apmeklējuma noslēgumā, bērni visi kopā skaita dzejolīti un katrs par piemiņu no ciemošanas bibliotēkā saņēma  grāmatiņu kas ir domāta tieši viņam.

pirmdiena, 2013. gada 22. aprīlis

Bibliotēku nedēļa ir sākusies!

     Tāpat kā visā Latvijā, arī Priedaines bibliotēkā ar šodienu, 22.aprīli, aktīvi sākusies Bibliotēku nedēļa.
     Tā kā šī gada tēma ir "Mantojuma sardzē", bērniem bibliotēkā šajā nedēļā tiek piedāvāts spēlēt vecās galda spēles, kas vietējiem iedzīvotājiem bija saglabājušās gan no 60, gan 70. un 80.gadiem. Liels bija bērnu pārsteigums, ieraugot, ka cirku ar mums tik pazīstamo kazu spēlējuši arī mūsu vecāki un pat vecvecāki.

     Un tieši visvecākās spēles arī bērniem patika vislabāk, uz dažām veidojās pat rinda. Kuldīgas Centra vidusskolas audzēkņi, kas ar kājām bija atnākuši uz Priedaini un ceļā jau krietni noguruši, vēlāk atzina - forši, ka atnācām, bija tik interesanti.
     Meitenes ar lielu interesi ģērba papīra lelles un meklēja tām atbilstošus tērpus.

     Cik labi, ka ir vēl cilvēki, kas neizmet mēslainē visas lietas, kas pašiem vairs nenoder, jo ko gan tad mēs šodien būtu spēlējuši???? 

Bibliotēku nēdēļai veltīts pasākums.





Iestājies sava pagasta „ Mantojuma sardzē”

Aicinām iedzīvotājus būt atsaucīgiem, pārskatīt mājās savu fotogrāfiju, rakstu krājumus un ar savu devumu papildināt Vārmes bibliotēkas novadpētniecības krājumu. Šobrīd Bibliotēkā ir pieejams, neliels novadpētniecības materiālu klāsts. Fotogrāfijas, attēli, raksti tiks ieskenēti, pārkopēti un atdoti īpašniekiem atpakaļ.
 
 Gaidīsim Jūs bibliotēkā katru darba dienu.
Bibliotēkas vadītāja I.Okmane tel. 63323133

piektdiena, 2013. gada 19. aprīlis

Bērnu Žūrijas 2012 noslēguma pasākumā Kuldīgā

Turlavas bibliotēkas lasīšanas veicināšanas programmā "Bērnu un jauniešu žūrija 2012" piedalījās 16 skolēni un 2 vecāki. Līdzi aicinājām  lasītājus no Ķikuru bibliotēkas, lai pilnāks autobuss :)
Noslēguma pasākumā KKC piedalījās 21 bibliotēka no Alsungas, Kuldīgas un Skrundas novada. Pasākums veidots sadarbībā ar Kuldīgas Jauniešu domi. Īpašie viesi grupa MUSIQQ.
Pulcēšanās
Pasākuma vadītāji
Kāds vairāk noguris

Grāmatu varoņiem pa vidu pasākuma vadītāja
MUSIQQ
Kopbilde Kuldīgas centrā

Ralfs ārpus kadra

ceturtdiena, 2013. gada 18. aprīlis

trešdiena, 2013. gada 10. aprīlis

Seniori pie datoriem :)


 Turlavas bibliotēkā datorapmācībām martā pieteicās pieci dalībnieki. Visi čakli apguva rakstību Word, peli novaldīt prata visi, dokumentus saglabāt arī iemācījās visi. 
Olga Junkere

   9.aprīlī vēl turpināja nostiprināt iemaņas un apguva i-neta plašumus :)


No kreisās: Aina un Jānis Ozoli, Laimonis Barinskis

Olga pie peles :)

Arī Laimonim burti paslēpušies, nevar uzreiz atrast :)


Bibliotekāre dāvanā saņēma orhideju :)

Mana jaunā orhideja :)
Un iemaņu apgūšana turpinās pēc vajadzības :)

sestdiena, 2013. gada 6. aprīlis

Tikšanās ar mākslinieci Dzidru Lāci Pelčos

     4.aprīļa pēcpusdienā Pelču pagasta bibliotēkā pulcējās mākslas mīļotāji, lai tiktos ar mākslinieci Dzidru Lāci. Dzidras Lāces gleznas bibliotēkas lasītājus priecējušas jau ilgāk kā mēnesi. Tikšanās ar šo neparasto un iedvesmojošo personību patika visiem. Māksliniece ne tikai stāstīja par saviem darbiem, bet arī par visa mūža garumā veikto milzīgo darbu, pētot savas dzimtas vēsturi. Tāpat tika demostrēti interesanti apsveikumu noformēšanas veidi, izmantojot latvju rakstu zīmes. Pelču pagasta bibliotēka  saņēma dāvanā Dz. Lāces pavasarīgu zīmējumu.  Paldies māksliniecei par atsaucību un sirsnību!

ceturtdiena, 2013. gada 4. aprīlis

Turlavā zīmējumi uz audekla ar pildspalvu un zīmuļiem

Verneram Ķurbem jau gadu ir interesanta aizraušanās- uz audekla ar pildspalvām un zīmuļiem zīmētas ainavas, klusā daba u.c. Zīmējumi top apmēram divas līdz četras dienas. Zīmēšana Verneru interesē kopš bērnības.


Turlavas bibliotēkā no 5.aprīļa līdz 28.jūnijam 
apskatāmi 11 lielformāta darbi.






Verners Ķurbe ar tikko zīmēto rudenīgo ainavu. Foto:Sandra Brantevica

Tās tiešām vakar ziedēja! Latvijas dienvidos - Skrundā! Zem mūsu bibliotēkas logiem.


Šodien nav saulīte, nezied...